zondag 21 december 2008

Idee: e-reader gratis verhuren bij e-krantenabonnement

In de krant De Morgen van 12 december verscheen een interessant artikel 'Een bibliotheek in je tas' over de nieuwste e-readers. Daarin komen uitgever Leo De Haes en hoogleraar Paul Rutten aan bod over de toekomst van het elektronische boek.
Jammer dat er nota bene in deze krant geen aandacht wordt besteed aan de mogelijkheden van de e-reader als drager van de elektronische e-meeneemkrant. Als een boek elektronisch kan via de e-reader, waarom dan geen krant? Bij uitstek een medium dat snel moet kunnen inspelen op veranderingen.
De prijs van de e-reader blijft natuurlijk nog een probleem en de e-readers zijn nog niet wijdverspreid in België. Maar zou het niet mogelijk zijn om bij je krantenabonnement een e-reader te huren? Dat zou de verspreiding van de e-reader al een enorme duw in de rug kunnen geven. Ik kijk er al naar uit.

donderdag 11 december 2008

E-reader met kleurweergave

Belgische kranten kunnen qua lay-out en kleurgebruik de vergelijking doorstaan met andere Europese landen. De e-reader heeft nog een groot nadeel als hij de papieren krant wil vervangen. De kleurweergave laat nog te wensen over (meestal enkel zwart/wit weergave). De e-readers in kleur komen er aan, maar het blijft nog wachten op betaalbare e-readers in kleur. Benieuwd wie de standaard zal zetten.